Er zijn maar weinig mensen die hun eigen buitenkant niet te bleek, te donker, te rimpelig, te vet, te droog, te sproeterig, te harig of schraal of futloos vinden. Een gladde, stralende huid wil iedereen wel. Maar vanzelf gaat dat niet. Je moet er meestal wel wat voor doen om je huid mooi en gezond te houden. Het hoeft echter helemaal niet moeilijk te zijn of veel tijd te kosten. Ik geef  je de beste tips en tricks voor een stralende, gezonde huid.

 

Water
De cellen van je huid bestaan voor zo’n 70 procent uit water. Naarmate je ouder wordt neemt dit percentage af. Het is daarom belangrijk om voldoende te drinken, zodat je dit vocht aanvult. Het is aan te raden zo’n anderhalve liter vocht per dag te drinken. Dit hoeft niet per definitie water te zijn, maar kan ook thee of koffie zijn. Eet veel groenten en fruit, deze bevatten ook veel vocht van nature.

 

Wisseldouches
Door middel van een douche met afwisselend zowel koud als warm water stimuleer je de doorbloeding van je lichaam. Het staan onder een koude douche voelt misschien niet prettig aan, maar daarna zul je direct het verschil zien; een gezonde doorbloede gelaatskleur.

 

Mee-eters en puistjes
Als je last blijft hebben van puistjes, ga dan naar een schoonheidsspecialist of dermatoloog. Wanneer je namelijk zelf mee-eters en puistjes gaat uitknijpen, is de kans groot dat er ontstekingen of blijvende littekens ontstaan.

 

Scrub
Een scrub dient ervoor om dode huidcellen te verwijderen. Je huid zal na gebruik fluweelzacht aanvoelen. Het is echter raadzaam een scrub niet vaker dan 1 keer per week te gebruiken, anders kunnen er huidbeschadigingen ontstaan. Gebruik voor je gezicht een gezichtsscrub. Een bodyscrub is vaak te grof van samenstelling en ook dit kan je huid beschadigen. Daarnaast is het raadzaam de huid van je decolleté niet te scrubben, deze is namelijk erg teer en gevoelig.

Veilig bruinen
Onder invloed van zon maakt je lichaam vitamine D aan. Deze vitamine zorgt voor aanmaak van het vitamine D dat je nodig hebt voor botgroei en opname van calcium. Teveel zonlicht, in het bijzonder UV-straling, is echter schadelijk voor je lichaam; er kunnen verbrandingen en zelfs ernstige blijvende huidbeschadigingen ontstaan. Wees daarom zuinig op je lichaam en houd rekening met de zonkracht. Wil je veilig een bruin kleurtje krijgen dan kun je ook gebruik maken van een zelfbruinende crème die je bij de drogist kunt verkrijgen.

 

Reinigen
Dagelijks komen vuil en stoffen in aanraking met je huid. Het is daarom van groot belang dat je je gezicht tweemaal daags, ’s ochtends en ’s avonds, grondig reinigt. Gebruik hiervoor een reinigingsmilk op een wattenschijfje en verwijder hiermee al het vuil en make-up. Reinig je huid daarna met een tonic die geschikt is voor jouw huidtype. Deze tonic breng je ook op een wattenschijfje aan. Hiermee verwijder je alle resten reinigingsmilk, vuil en make-up en tevens herstel je hiermee de zuurgraad van je huid. Breng daarna een dag- of nachtcrème aan.

 

Dag- of nachtcrème
Een goede dagcrème helpt de huid met het op peil blijven van de vochtigheidsgraad en voedt het de huid met pure werkstoffen. Daarnaast zorgt het ervoor dat je huid niet trekkerig aanvoelt. Een nachtcrème heeft een meer hydraterende werking en is ook vaak vetter dan een dagcrème. De meeste dagcrèmes kun je ook als nachtcrème gebruiken, behalve als er een zonnefilter in zit. Breng de crèmes altijd aan op een gereinigde huid en voordat je make-up op doet.

 

 

 

 

 

Winterhanden of -tenen ontstaan door stuwing in de bloedvaten. Hierdoor zal de huid rood en opgezwollen worden en gaan jeuken. Er zijn een paar dingen die je kunt doen om winterhanden of wintertenen te voorkomen:

 

  • Probeer regelmatig met je handen en voeten te wiebelen
  • Zorg dat je je handen en voeten droog en warm houdt.
  • Als je toch koude handen of voeten hebt, zorg dan dat ze langzaam weer op temperatuur komen. Dus houdt ze niet onder de warme kraan of te dicht bij de verwarming, want dit zal pijn doen.

Koude voeten?
Het is beter om koude voeten niet op te warmen door heet water. Zeker niet in de winter als uw voeten erg koud zijn. Dat kan leiden tot wintertenen. Het is beter om ze onder te dompelen in koud water en daarna goed droog te wrijven. Dan blijven ze ook langer warm door de goede bloedcirculatie.

 

Als de zolen van uw voeten erg hard zijn en vol eelt zitten, smeer uw voeten dan ’s avonds dik in met uierzalf. Doe daar overheen uw sokken aan.

De volgende dag zijn uw voeten lekker zacht en kunt u het eelt er met een puimsteentje of een stukje fijn schuurpapier afschuren. Daarna opnieuw insmeren met uierzalf en u hebt heerlijk zachte voeten.

 

© Daniëlle’s Beauty Room | info@daniellesbeautyroom.nl